Gegužės 1–7 dienomis šešiuose Lietuvos miestuose vyks 12-asis dizaino festivalis Dizaino savaitė. Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Telšiai ir Anykščiai pasiners į dizaino fiestą, kurios metu bus galimybė susipažinti su šalies ir užsienio dizaino tendencijomis, naujausiais kūrėjų darbais. Gegužės 2 d. 13 val. Šiaulių kultūros centre vyks  „Dizaino savaitės 2017“ renginys „Fitodizainas: proceso meno kūrybinės dirbtuvės“.

Šių metų festivalio veiklas vienijanti tema – pojūčiai. Dizaino savaitės dalyviai pristatys dizainą, kaip fenomeną, įtraukiantį visus mūsų pojūčius, veikiantį mus kvapais, garsais, skoniais, neįprastais lytėjimo paviršiais, akiai patraukliais sprendimais. Festivalis skatins atrasti ir šeštąjį – gero dizaino – pojūtį!

Centras įsikurs buvusio bene populiarausio Šiaulių restorano „Baltija“ patalpose (Vilniaus g. 166). Visą savaitę čia vyks įvairūs festivalio dalyvių organizuojami renginiai – paskaitos, parodos, kūrybinės dirbtuvės, performansai ir kt. Čia įsikurs ir mugė „Vintage Šiauliai“, kurioje madingas ir kuriantis jaunimas galės pristatyti savo gaminius, aksesuarus ar spintoje užsistovėjusius „perliukus“.

Centre šiais metais veiks ir kūrybinės dirbtuvės „Pramonės šiukšlės – dizaino idėja Šiauliams“, kurioje Šiaulių miesto dizaineriai, architektai, menininkai iš miesto įmonių padovanotų gamybinių atliekų kurs įvairius baldus ar instaliacijas. Taip bevertės laikomos medžiagos taps naudingos, o žiūrovai turės galimybę sužinoti, kaip pasigaminti reikalingų daiktų ar senus, nusibodusius daiktus prikelti naujam gyvenimui.

Festivalio metu miesto centre įsikūrusių kavinių ir parduotuvių vitrinos taps ekspozicijų erdvėmis – jose visą savaitę praeivius stabtelėti kvies vitrinose eksponuojamos miesto dizainerių kolekcijos, rankų darbo gaminiai, floristinės kompozicijos, fotografijų ir grafikos darbų parodos.

Festivalio organizatorius – dizaino namai „wãpsva LT“ – džiugins pozityvia socialine akcija „Dizainas myli tave“ – visą savaitę Šiaulių bulvare bus galima rasti suoliukų su Dizaino meilės rankomis, kviečiančiomis prisėsti ir apsikabinti.

Dizaino savaitės renginiai vyks ir Šiaulių dailės galerijoje, Šiaulių kultūros centre, kitose miesto erdvėse. Į daugiau kaip 10 atvirų renginių, diskusijų, parodų kvies Namų idėjų centras „NIC“.

Festivalis bus atidarytas gegužės 2 d. originalia akcija – dizaino namai „wãpsva LT“ drauge su asociacija „Sportas visiems“, Šiaulių jaunimo centru ir kitomis jaunimo organizacijomis visus kvies į ėjimą Šiaulių bulvaru maršrutu Šiaulių viešbutis – buvęs Baltijos restoranas (750 metrų). Ėjimo tikslas – atkreipti dėmesį į pojūčius, savęs pažinimo ir kūrybos svarbą.

Gegužės 6 d. Dizaino savaitės epicentre vyksiančio festivalio uždarymo programoje – unikalaus dizaino meno projekto „Antiidealas“ pristatymas, dizainerės Ugnės Martinaitytės prekinio ženklo OHMY kolekcijos „Data – paranoia“ pristatymas ir kūrybinių dirbtuvių „Pramonės šiukšlės – dizaino idėja Šiauliams“ aukcionas.

Į viršų