Lieporių gimnazijoje vyko jau tradiciniu tapęs konkursas „Opa opa per Europą“, skirtas Europos dienai paminėti. Jame, be Lieporių gimnazijos atstovų, dalyvavo komandos iš Dainų, Jovaro, „Juventos“, Zoknių progimnazijų bei „Romuvos“  gimnazijos. Tai savotiška „kelionė“ per Europą, neišvykstant iš savo gimtojo miesto. Komandoms ir jų kapitonams teko atlikti įvairias užduotis, kurioms įveikti reikėjo ne tik akademinių žinių, bet ir išradingumo, greitos orientacijos.

Dalyviams reikėjo įvardinti Europos valstybes, su kuriomis susiję pateikti vaizdai, žinoti Europos valstybių sostines, atpažinti jų vėliavas. Daugiausia emocijų sulaukė užduotys apie dviprasmius žodžius, pavyzdžiui, paukštis ir kurortinis miestas (varna), pusiasalis ir gatvė Šiauliuose (Krymo), spalva ir Prancūzijos provincija (bordo).

Susumavus rezultatus, geriausiai apie Europą išmanantys pasirodė ir nugalėtojų titulą pelnė Dainų progimnazijos atstovai. Visi dalyviai džiaugėsi galėję žaidimo forma pasitikrinti savo žinias, be to, artėja vasara – atostogų metas. Galbūt kai kurias Europos vietas pavyks ir aplankyti, tikisi konkurso organizatoriai.

Į viršų