Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Vytautas Jončas pasidalino džiugia naujiena – Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Laisvydas Zederštremas Naujojoje Zelandijoje, Oklendo mieste vykusiuose pasaulio meistrų sporto žaidynėse („World Masters Games“), krepšinio turnyre, iškovojo aukso ir sidabro medalius.

Ši veteranų, kurių amžius turi būti nuo 30 metų, sporto šventė vyksta kas ketveri metai vis skirtingoje šalyje ir pritraukia nepaprastai daug žmonių. Į pastarąjį renginį atvyko net 35 tūkstančiai dalyvių. Teisėjas į tolimą kelionę vyko savo atostogų sąskaita, už savo lėšas. Tarp komandų rėmėjų – Pakruojo rajono savivaldybė.

L. Zederštremas yra nepailstantis sporto entuziastas, aktyvus, kūrybingas bendruomenės narys. Kaip sako pats teisėjas, šiam pasaulinio lygio turnyrui ruošėsi dvejus metus. Vienoje krepšinio komandoje, kurios dalyvių amžius nuo 45 metų, jis dalyvavo kaip žaidžiantysis treneris, su ja ir pelnyti aukso medaliai. Finale nugalėta šeimininkų komanda. Lietuvių ekipą sudarė tokios žinomos krepšinio žvaigždės kaip Vaidas Jurgilas, Arūnas Šeferis, Gintaras Staniulis, Singaras Tribė. Kitos L. Zederštremo treniruojamos komandos, kurios dalyvių amžius nuo 40 metų, garbę gynė kartu su jau išvardytais krepšininkais ir šiaulietis Mindaugas Žukauskas, taip pat  Saulius Štombergas, Vaidas Stiga. Ši komanda iškovojo sidabro medalius.

„Žaidynės labai aukšto lygio, šventės atidarymas vyko 150 tūkstančių žiūrovų talpinančiame stadione, – įspūdžiais dalijosi L. Zederštremas. – Patį renginį stebėjo per 50 tūkstančių žiūrovų. Žinoma, laisvo laiko turėjome labai mažai, vos porą dienų. Neapsakomo grožio šalis paliko didžiulį įspūdį, tai gražiausia mano aplankyta šalis. Didžiąją laiko dalį teko skirti varžyboms, iš 12 sužaistų mačų 11 laimėjome. Visas viešnagės dienas nepaliko jaudulys, kad atstovaujame Lietuvai, tai dviguba atsakomybė.“

Žaidynėse atletai rungėsi 28 sporto šakose. Kitos pasaulio sporto meistrų žaidynės vyks 2021 metais Japonijos Kansai mieste, krepšinio varžybos numatytos Osakoje. L. Zederštremas sako, kad pasiruošimas jau pradėtas.

Parengta pagal  Šiaulių apygardos teismo informaciją

2017 05 09 21

Teisėjas L. Zederštremas pasaulio meistrų sporto žaidynėse, krepšinio turnyre, iškovojo aukso ir sidabro medalius.
Šiaulių apygardos teismo nuotr.

Į viršų