2012 metais draudžiamosios pajamos, nuo kurių priklauso daugelis socialinio draudimo išmokų: senatvės ir netekto darbingumo pensijos, motinystės, tėvystės, ligos pašalpų maksimali ir minimali riba, nedarbo išmokų "lubos" bus padidintos iki 1488 litų. 

"Tai reiškia, kad nuo sausio 1 d. senatvės pensijos, netekto darbingumo pensijos bus mokamos jau nesumažintos, kadangi draudžiamosios pajamos bus tokios pat, kaip ir 2009 metais", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas. 

Didėjant draudžiamosioms pajamoms minimalus motinystės/tėvystės išmokų dydis padidės maždaug 100 litų, tuo tarpu maksimali suma dėl Seimo nustatytų koeficientų korekcijos išaugs ne 1300 litų, kaip būtų buvę proporcingai atkūrus draudžiamąsias pajamas, o tik 82 litais.

Dėl sunkmečio 2010-2011 metais taikant Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo nuostatas, einamųjų metų draudžiamosios pajamos sudarė 1170 litų.

Kadangi nuo 2012 m. draudžiamosios pajamos grįžta į 2009 m. lygį, tai reiškia, kad senatvės, netekto darbingumo pensijos nebebus mažinamos (taip pat ir dirbantiems pensininkams).

Eltos inf
Į viršų