Savaitgalį regbio „Top“ lygoje įvyko trečiasis turas, kuriame pergales iškovojo favoritės Šiaulių ekipos – „Vairas-Kalvis“ ir „Baltrex-Šiauliai“.

Galingas „Žalgirio“ startas privertė pasinervinti „Vairo-Kalvio“ ekipą. Kauno „Žalgirio“ regbininkai sugebėjo mesti rimtą iššūkį daugkartinei Lietuvos čempionei Šiaulių „Vairo-Kalvio“ komandai ir pirmajame kėlinyje pirmavo 12:0. Vis dėlto, į čempiono titulą nusitaikęs „Vairo-Kalvio“ klubas atsitiesė ir iškovojo pergalę 33:22 (17:12).

Šeimininkams net 23 taškus pelnė Donatas Vilimavičius, po 5 – Kęstutis Marcišauskas ir Mantautas Vilimavičius. „Žalgirio“ klubui 10 taškų pelnė Kasparas Krasauskas, 7 – Dainius Tamoliūnas, 5 – Mindaugas Norvaišas.

„Į aikštę žengėme netinkamai nusiteikę ir pirmi varžovų taškai mums davė didelį nokdauną. Reikėjo nemažai laiko atsigauti ir iš naujo įsibėgėti. Žinojome, kad bus sunkios rungtynės, bet geresnio nusiteikimo trūko. Pabaigoje mums buvo lengviau, nes turime daugiau patirties“,  – kalbėjo „Vairo-Kalvio“ kapitonas M. Misevičius.

„Turėjome problemų su pirmos linijos žaidėjais, kurie turi mažiau patirties, bet mus išgelbėjo didelis atsarginių žaidėjų indėlis. Mes nesitikime lengvų pergalių ir žinome, kad varžovai norės atsirevanšuoti. Daug dirbame, kad išsilaikytume pergalių kelyje“, – pabrėžė šiauliečių treneris Gediminas Marcišauskas.

„Žalgirio“ regbininkai pirmajame rate visoms trims „Top“ lygos komandoms metė rimtą iššūkį, bet po atkaklių kovų turėdavo pripažinti varžovų pranašumą. Nepaisant to, žalgiriečių treneris išlieka pozityvus.

„Nesidžiaugiu žaidimu, nes varžovai darė daug klaidų ir mes turėjome pelnyti daugiau taškų. Buvome atsipalaidavę, kai turėdavome perimti kamuolį, kontroliuoti žaidimą ir judėti pirmyn. Gaila, kad mano raginimai nebuvo įgyvendinti. Vėliau darėme per daug klaidų, kad galėtume išsigelbėti. Tam taisyti reikia daugiau treniruočių“, – įspūdžiais dalinosi „Žalgirio“ treneris iš PAR Siya Mlalande, pridūręs, kad nors ir pergalių pirmajame rate nepavyko iškovoti, jis yra patenkintas komandos žaidėjų progresu.

„Turėjome planą, kaip išnaudoti varžovų silpnąsias vietas ir turėjo daugiau progų pelnyti taškų, bet kartais žaidėjais nespėdavo pasiruošti suplanuotai atakai. Kamuoliui nukeliavus ratu, reikia turėti daug fizinių jėgų, nes kamuolys grįžta pas tave ir turi vėl bėgti. Tokią progą išnaudojome tik vieną“, – aiškino „Žalgirio“ žaidėjas Giedrius Narakas.

Parengta pagal LFR informaciją

Į viršų