Liepos 22 dieną įvyko neeilinis Šiaulių apskrities futbolo federacijos (ŠAFF) visuotinis narių susirinkimas, kuriame buvo išrinktas naujasis ŠAFF prezidentas. Juo tapo Gintaras Radavičius.

Susirinkimo metu atsistatydinimo pranešimą, jau buvusio prezidento vardu ir visos valdybos, įteikė susirinkimo pirmininku išrinktas Vitalijus Mirtofanovas. Po įteikto pranešimo, aktualiausiu klausimu tapo naujojo prezidento ir valdybos rinkimai.

Visi nariai turėjo balsavimo teisę, o rinktis galėjo iš dviejų kandidatų, kurie pristatė savo vizijas ir planus. Pirmasis kalbėjo Deividas Česnauskis, po jo sekė G. Radavičiaus kalba. Prisistačius kandidatams ŠAFF nariai slaptu balsavimu rinko naująjį prezidentą.

Kelių balsų persvara buvo G. Radavičiaus pusėje, tad jis tapo naujuoju ŠAFF prezidentu. Pastarasis nariams vėliau pasiūlė ir kandidatus į valdybą, dauguma narių palaikė naujojo prezidento pasiūlytus kandidatus ir juos patvirtino.

Už vaikų ir masinio futbolą komitetą nuo šiol bus atsakingas Remigijus Mikočionis, už profesionalaus futbolo komitetą – Stanislovas Monkus, už veteranų futbolo komitetą – Anatolijus Stecenko, už teisėjų futbolo komitetą ir toliau atsakingas bus Gintautas Mirauskas.

Po rinkimų G. Radavičius dėkojo už pasitikėjimą ir teigė, kad sieks užsibrėžtų tikslų: „Malonu, kad Šiaulių futbolo bendruomenė manimi pasitikėjo, tai yra didelė atsakomybė už visą su Šiaulių apskrities futbolu susijusią veiklą. Man tai karūnos neuždeda, o tik įpareigoja dirbti, todėl viską reikės įrodyti darbais. Kartu su savo komanda išklausysime visas komandas, jų bėdas bei bandysime jas spręsti visi. Pagrindinis prioritetas – skaidrus valdybos darbas ir apie tai žinos visi. Apie futbolą kalbėsime kuo daugiau, tuo pačiu apie tai daugiau kalbės ir aplinkiniai žmonės. Aišku, viskas priklauso ne tik nuo prezidento ar valdybos. Infrastruktūros klausimais reikės savivaldybių pagalbos, o kalbant apie klubinį futbolą, vienas iš tikslų yra, kad kitą sezoną Šiaulių miesto vyrų komanda startuotų bent jau II lygoje, o gal net ir I lygoje. Žinoma, reikės miesto bei rėmėjų pagalbos, kad Šiaulių futbolas turėtų piramidės viršūnę, kad turėtų į ką lygiuotis vaikai. Yra ir daugiau tikslų, todėl laukia sunkus darbas“, – sakė naujasis ŠAFF prezidentas.

Parengta pagal ŠAFF informaciją

Į viršų