Lietuvos regbio grandai surengė dar vieną spektaklį Šiaulių Zoknių stadione, o jame triumfavo Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubas.

Pilnutėliame stadione vykusiose Lietuvos regbio federacijos (LRF) „Viči“ taurės Šiaurės diviziono turnyro rungtynėse „Vairas-Kalvis“ 17:8 (14:3) nugalėjo amžinus savo priešininkus ir pastaruosius dvejus metus visus titulus Lietuvoje iškovojusį Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubą.

Pergalę vairiečiai pasiekė nepaisant to, kad jiems negalėjo padėti net keturi pagrindinės sudėties žaidėjai, šiuo metu su Lietuvos regbio-7 rinktine dalyvaujantys turnyre Prancūzijoje. Tuo tarpu „Baltrex-Šiauliai“ atsisakė išleisti žaidėjus į rinktinę ir ruošėsi LRF taurės kovoms. Nugalėtojams 12 taškų pelnė Kęstutis Marcišauskas, 5 – Justinas Urbonas. „Baltrex-Šiaulių“ gretose 5 taškais pasižymėjo Vytautas Poškus, 3 – Vytaras Bloškys.

„Nuotaikos po tokių rungtynių yra geros, pakylėtos. Rezultatas yra, pirmoji tikslo dalis pasiekta. Norėčiau padėkoti visai mūsų didelei komandai – žmonėms, kurie buvo aikštėje ir už jos ribų. Šiam susitikimui ruošėmės atsakingai, bet tai nebuvo pačios geriausios mūsų rungtynės. Nors ir laimėjome, tačiau turime dar ką gerinti. Mes daugiau kontroliavome kamuolį, bet buvo sunku atakuoti. Tai tik pirmas žingsnis link šio sezono tikslų – susigrąžinti savo pozicijas Lietuvoje“, – kalbėjo „Vairo-Kalvio“ treneris Gediminas Marcišauskas.

Kitose Šiaurės diviziono rungtynėse Šiaulių „Šiauliai-PRC“ savo aikštėje po dramatiškos kovos 17:14 (5:14) nugalėjo Kauno „Žalgirį“ ir iškovojo pirmąją pergalę. Šeimininkams 10 taškų pelnė Modestas Balčiūnas, 5 – Donatas Trumpickas, 2 – Kęstutis Karbauskas. Pietų divizione antrąją pergalę iškovojo „Klaipėdos kovo“ regbininkai. Jie išvykoje 24:10 (5:3) įveikė Kauno „Tauro“ ekipą.

Kitose rungtynėse intrigos nebuvo. Vilniaus „VRA-Tomosta“ regbininkai Vingio parko stadione net 167:0 (87:0) sutriuškino Panevėžio „Klevo-PRS“ ekipą. Trečiojo turo susitikimai vyks ateinantį savaitgalį.

Parengta pagal LRF informaciją

2016 05 24 08

„Vairas-Kalvis“ 17:8  nugalėjo amžinus savo priešininkus „Baltrex-Šiaulių“ klubą.
Ievos KLENAUSKAITĖS nuotr.

Į viršų