Gegužės 21 dieną Šiauliuose vyko tarptautinis moterų imtynių turnyras „Sun City Open“. Šiame turnyre dalyvavo 100 imtynininkių iš septynių šalių – Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos, Latvijos, Švedijos, Estijos ir Lietuvos.  Deja, dėl įvairių priežasčių neatvyko Izraelio ir Kazakstano imtynių rinktinės, nors buvo akredituotos varžyboms. Gausiausia svečių delegacija su nacionaline rinktine buvo Baltarusijos sportininkių – į varžybas atvyko 19 imtynininkių. Šiauliečių merginų komandą sudarė Šiaulių sporto gimnazijos, sporto mokyklos „Atžalynas“ bei asociacijos „Saulės miesto atletikos klubo“ auklėtinės – iš viso startavo 26 imtynininkės.

Šiame turnyre mūsų miesto sportininkės, treniruojamos Aivaro Kaselio ir Indrės Bubelytės, pasirodė puikiai ir pasidabino įvairiaspalviais medaliais. Auksą laimėjo Vestina Danisevičiūtė (38 kg) ir Gabija Dilytė (43 kg). Sidabru puošėsi Kamilė Gaučaitė (70 kg), Auksė Rutkauskaitė (65 kg) ir Kornelija Zaicevaitė (65 kg). Bronzą iškovojo Laura Stanelytė (49 kg), Ineta Dantaitė (52 kg) ir Guoda Vilčiauskaitė (38 kg; treneris Tomas Gricius).

Penktąją vietą pelnė Gabrielė Dilytė (49 kg), Justina Čekavičiūtė (56 kg), Kamilė Šernauskaitė (46 kg) ir Kamilė Statkutė (52 kg). Septinta buvo Karolina Mušinskytė (49 kg). Penktą-aštuntą vietas užėmė Neringa Parutytė (60 kg), Emilija Sudarytė (46 kg), Samanta Pantelaitytė (40 kg) ir Selma Karpenko (65 kg). Devintoje vietoje liko Neringa Remeikaitė (70 kg), o vienuoliktoje – Viktorija Augustauskaitė (56 kg).

Po varžybų beveik 40 sportininkių pasiliko mokomojoje treniruočių stovykloje Šiauliuose, kur kartu su šiaulietėmis ruošis artėjančiam Europos jaunių čempionatui.

2016 05 24 06

Ievos KLENAUSKAITĖS nuotr.

2016 05 24 03

Šiame turnyre šiaulietės pasidabino įvairiaspalviais medaliais.
Asmeninio archyvo nuotr.

Į viršų