Šį savaitgalį Lietuvos regbio-7 rinktinė kartu su keliasdešimt pajėgių Europos komandų rinksis į Prancūziją, kur vyks prestižinis „Howard Hinton Sevens“ turnyras. Stipriausios Anglijos, Prancūzijos ir kitų regbio šalių komandos bei nacionalinės ekipos kovos dėl trijų skirtingų trofėjų.

Lietuvos rinktinė pateko į „Challenge Claue Bergeard“ turnyrą ir kovas pradės D grupėje su „Saxons Sevens“ (Anglija), „Les Chab's“ (Prancūzija) ir „Les Minots de Provence“ (Prancūzija) ekipomis.

„Manau, kad šis turnyras yra labai reikalingas Lietuvoje žaidžiantiems regbininkams, nes tai yra galimybė sužavėti rinktinės trenerius ir parodyti visus savo sugebėjimus trumpo formato rungtynėse. Kaip treneris, aš norėčiau matyti sunkiai dirbančius ir visiškai atsidavusius vaikinus. Kiekvienas gali atakuoti ir atrodyti patraukliai, bet noriu matyti žaidėjus, atliekančius ir nematomą darbą. Turime parodyti charakterį ir žaisti dėl komandos. Tikiuosi, kad pakelsime Lietuvos regbio lygį ir susilauksime Lietuvoje vis didesnio dėmesio“, –  teigė Lietuvos rinktinės treneris iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Vuyo Zangqa.

Treneris pabrėžė, kad dabar prasideda svarbiausias pasiruošimo procesas, kai bus šlifuojamas komandos žaidimas.
„Šiuo metu nežiūrime į rezultatus, nes norime, kad komanda įsisavintų išmoktus pratimus. Kai kuriems žaidėjams tai visai kitas treniravimosi ir žaidimo lygis. Kadangi treniruočių intensyvumas yra labai aukštas, žaidėjams yra sunku. Norėdami ištaisyti klaidas pakeitėme planuotą treniruotę salėje į darbą stadione“, – kalbėjo V. Zangqa.

„Challenge Claue Bergeard“ turnyras vyks gegužės 20–22 dienomis.

Parengta pagal LRF informaciją

Į viršų