Neramumai Prancūzijoje, Turkijoje turbūt pakeitė ne vieno turisto planus. Vis dėlto panašu, kad šiauliečiai neprisibijo kelionių į užsienį. Šiauliečiai keliauja tiek po kaimynines šalis, tiek po šiltuosius kraštus. Netrūksta ir Lietuvos patriotų, teigiančių, kad geriausia poilsiauti mūsų šalyje. Tačiau yra ir skeptikų, manančių, kad pas mus atostogauti brangiau nei užsienyje. Tuo tarpu treti sako, kad atostogas galima praleisti ir Šiauliuose. Svarbiausia, kad šalia būtų gera kompanija.

Svajūnas: „Ir Lietuvoje, ir užsienyje“
– Dažniausiai atostogauju sausio mėnesį, tada vykstu į tokius šiltuosius kraštus, kaip Gran Kanarija. Rudenį renkuosi Ukrainą. Vasarą atostogų nelabai turiu, tada laiką skiriu kūrybai ir kitiems darbams. Teroristiniai išpuoliai nuo kelių į užsienį neatbaido. Kam lemta pasikarti, tas nepaskęs. Ir parduotuvėje gali sužeisti byrančios konstrukcijos. Kas neišvengiama, tas ir vyksta.

Vaida: „Stengiamės atostogaut visur“
– Žiemą važiuojame kur šilta į užsienį, vasarą atostogaujame Lietuvoje. Pramogas renkamės pagal vaikus. Važiuojame į Palangą, aplankome kitus šalies miestus. Manau, Lietuva turistui turi ką pasiūlyti. Mes dar daug ko nesame matę, palauksime kol vaikai užaugs ir nežinomas vietas būtinai aplankysime.

Tomas ir Agnė su sūnumi: „Atostogaujame Lietuvoje“
– Dažniausiai atostogaujame Lietuvos pajūryje. Kadangi auginame mažą vaiką, renkamės poilsines keliones. Galbūt aplankysime keletą muziejų. Šalto oro nesibaidome, svarbiausia, kad nelytų. Keliauti šiais laikais – brangus malonumas, tačiau vargu ar galima pasakyti, kad atostogauti Lietuvoje yra pigiau nei užsienyje. Be to, išvykai į užsienį reikia prisiruošti, o čia – įsėdai į mašiną ir važiuoji.

Tomas, Edita ir Tautvydas: „Įvairiai“
– Kadangi auginame mažą vaiką, atostogaujame Lietuvoje, o kitais metais galbūt vyksime į užsienį. Šiuo metu svečiuojamės pas tėvus. Planuojame kelionę į Nidą, Šiauliai – mūsų tarpinė stotelė. Mąstome apie kelionę į Ventspilį, ten vaikams yra įvairiausių pramogų. Vėliau galbūt pasirinksime pažintines keliones. Teroristinių išpuolių nebijome, juk dabar visi nepradėsime slėptis.

Natalija: „Man visur gerai“
– Labiausiai mėgtu atostogauti prie jūros, nesvarbu – Baltijos ar Viduržemio. Jeigu važiuoju kur nors toliau, oras atostogoms įtakos neturi. Visada galime pasivažinėti po miestą, aplankyti vietines įžymybes. Jeigu vietovė nežinoma, bet kuriuo oru galima smagiai praleisti laiką. Atostogaujant Lietuvoje oras vienareikšmiškai svarbesnis, nes čia jau viską esame aplankę.

Vytautas: „Lietuvoje atostogauti pigiau“
– Dažniausiai atostogauju Lietuvoje, manau, kad čia ilsėtis yra pigiau. Važiuojame į pajūrį, mėgaujamės vandens pramogomis. Šiauliuose taip pat yra gražių vietų, kur smagu pabūti, pavyzdžiui, prie Talkšos ežero.

Irina: „Domimės pažintiniais takais“
– Atostogaujame tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Į užsienį galbūt vykstame todėl, kad vaikai gyvena ten. Lietuvoje mes turime labai gražių vietų. Mes pajūrį dar ne visą apvažiavome. Šventojoje anksčiau buvo labai įdomūs takai, gaila, kad dabar jų nebėra. Džiugu, kad atsiranda daugiau įvairių pažintinių takų, todėl siūlyčiau atostogauti Lietuvoje. Teroristiniai išpuoliai nuo kelionių į užsienį atbaido, bet dabar visur tokių žmonių yra ir pas mus taip gali atsitikti.

Remigijus ir Loreta: „Vyksime į Briugę“
– Šiuo metu kaip tik ruošiamės į kelionę, vyksime į Briugę. Kažkada tai buvo mūsų svajonių miestas, todėl nutarėme aplankyti. Tiek Lietuva, tiek pasaulis turistui turi ką pasiūlyti. Svarbiausia, kad žmonės domėtųsi. Apsisprendimui kur vykti įtakos turi visa puokštė aspektų, tarp jų ir finansiniai reikalai. Žinoma, po įvykusių teroristinių išpuolių keliauti po užsienį yra neramu, bet tai mūsų nesustabdo.

Artūras: „Atostogaujame Šiauliuose“
– Mes atostogaujame Šiauliuose, aplankome draugus. Kartais nuvažiuojame prie jūros. Mes linkę daugiau bendrauti ir kažką aktyviai veikti. Mėgstame nueiti į spektaklius, koncertus. Žadame dalyvauti Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalyje. Šiauliai šiuo klausimu turi ką pasiūlyti.

Nerijus: „Ieškome naujų įspūdžių“
– Vienais metais atostogaujame Lietuvoje, kitais – važiuojame į užsienį. Daugiausiai laiko praleidžiame prie jūros Latvijoje arba Palangoje. Aplankome ir Lietuvos sostinę. Gaila, kad daugumą šalies turistinių objektų jau esame matę. Būtent dėl naujų įspūdžių ir važiuojame į užsienį.

Rita: „Gyvename ir atostogaujame užsienyje“
– Į Lietuvą grįžtame tik aplankyti tėvų. Mieliau atostogoms renkamės Ventspilį, nes kainos Lietuvoje yra neįkandamos. Čia atostogauti yra ženkliai brangiau. Be to, skiriasi kultūra. Ventspilyje yra daugiau pramogų vaikams, nemokamas privažiavimas prie jūros ir t. t.

Rita: „Atostogaujame Lietuvoje“
– Sakoma, kad vasaras reikia leisti Lietuvoje, nes čia žalia ir šilta. Vykti į užsienį palankiausia kitu metų laiku. Tuomet nebūna taip karšta ir pan.

Į viršų