Pirmąjį gegužės sekmadienį minėsime Motinos dieną. Vaikai ir vyrai jau suka galveles ir planuoja, kaip savo brangiausią žmogų nustebins. Vieni sako, kad pirks gėlių, kiti – simbolinių dovanėlių, treti – linksminsis koncertuose, o dar kiti planuoja atlikti visus namų ruošos darbus. Primename, kad Motinos diena ne šiaip sau švenčiama pavasarį. Motina tapatinama su žeme. Kaip ji išaugina vaikus, taip žemė išaugina derlių. Taigi pavasarį, kai garbinama žemė, kad būtų derlinga, nepamirštamos ir motinos.

Deividas: „Kuriame šventinę nuotaiką“
– Važiuojame pas mamą, nuperkame gėlių, šiltai apkabiname, bendraujame ir skleidžiame gerą nuotaiką. Labai gerai, kad tokia diena egzistuoja. Žinoma, kiekvieną dieną reikia mylėti mamą, bet šventinės dienos vis tiek visus labiau suvienija ir tuomet visi jaučiasi labiau pakylėti.

Jolita: „Važiuojame į gamtą“
– Visada švenčiame su mama. Važiuojame į gamtą, kartais šašlykus kepame. Kapines aplankome, močiučių kapus. Labai malonu, kad manęs vaikai taip pat neužmiršta ir visada pasveikina. Mums švenčių niekada nebus per daug, tokių dienų tikrai reikia.

Kęstutis: „Sveikiname mamas“
– Sveikinu uošvienę, prisimenu a. a. mamytę. Dabar man uošvienė kaip mama. Ši diena man labai svarbi, aš tokio amžiaus, kai sentimentų visokių atsiranda. Tokių bendruomeniškų ir giminiškų dienų reikėtų daugiau.

Lina: „Įteikiame simbolišką dovanėlę“
– Aplankome mamas, įteikiame gėlių, simbolinę dovanėlę. Taip pat dukra pasveikina mane, tai labai malonu. Manau, kad minėdami Motinos dieną vyrų nenuskriaudžiame – ir jiems yra skirtų šventinių dienų.

Zita: „Pasveikiname brangiausią žmogų“
– Deja, mamos nebeturiu jau dvylika metų. Tą dieną mamos įteikiamos gėlės, nes tai yra pats brangiausias žmogus. Mane taip pat sveikina sūnus, marti, anūkas. Aišku, mamoms ir kiekvienam žmogui dėmesį reikia rodyti kiekvieną dieną.

Ieva: „Nustebiname gėlėmis“
– Mamai rytą atnešame gėlių, arbatos, sausainių ir pyragėlių į lovą. Dažniausiai mamą labiausiai nustebina gėlės, jai labiausiai patinka tulpės. Labai gerai, kad tą dieną mamai atitenka pats didžiausias dėmesys. Man vienodai svarbios tiek Motinos, tiek Tėvo diena, visada stengiuosi abu pasveikinti.

Janina: „Stengiamės daugiau laiko praleisti kartu“
– Nuvažiuojame pas mamas. Kažkaip specialiai jų nustebinti nesistengiame. Manau, kad svarbiausia yra pabuvimas kartu. Vien tai, kad galime pabūti kartu, yra didelė šventė.

Kristijonas: „Eisime į koncertą“
– Motinos dienos proga dovanosime bilietus į koncertą. Atsimenu, kad vaikystėje labiau švęsdavome kovo 8-ąją, tačiau ir gegužės pirmasis sekmadienis labai svarbus. Vyrams švenčių taip pat netrūksta, jiems skirta Tėvo diena. Be to, vyrams kiekvieną trečiadienį, ketvirtadienį yra čempionų lyga, „Formulė“, olimpiada, futbolo čempionatas, tai mes nespėjame švęsti.

Diana: „Atsidėkojame už rūpestį“
– Kol kas dar nieko nepasirengiau, mąstau, ką nupirksiu dovanų. Manau, kad tokios dienos labai reikalingos, kad galėtumėme padėkoti tiems žmonėms, kurie mumis rūpinasi, juk nebūtinai tai mama, tai gali būti ir močiutė.

Živilė: „Įteikiame simbolines dovanėles“
– Važiuojame pasveikinti mamytes, močiutes ir jeigu geras oras – į gamtą. Taip pat dovanojame simbolines dovanėles. Be to, vaikai ir mane pasveikina. Tai diena kaip diena, bet vis tiek smagu, kai aplinkiniai prisimena ir pasveikina.

Stasys: „Prisimename brangiausius žmones“
– Mano mama mirusi, tai nueisime į kapines. Žmoną vaikai visada pasveikina. Galbūt su vaikais ekspromtu sugalvosime kaip ją nustebinti.

Danguolė: „Viskas priklauso nuo dukros“
– Dabar dukra kaime turi sodybą, tai sakė, kad važiuosime į kaimą ir švęsime. Visada dukra ateina su tulpėmis, pasėdime, pabendraujame, aš ką nors būnu paruošusi, iškepusi ir taip diena praeina. Svarbiausia, kad manęs neužmiršta ir pasveikina.

Į viršų