Vakar Šiaulių universiteto senatas patvirtino Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto katedrų nuostatus. Pritarta Ugdymo mokslų ir socialinės gerovės fakulteto bei Technologijos, fizinių ir biomedicinos mokslų fakulteto nuostatams. Svarstyti ir kiti klausimai.

Patvirtino mokslo ir meno prorektorę
Tačiau bene svarbiausias – vadovų klausimas. Tad po balsavimų paaiškėjo, kad Technologijos, fizinių ir biomedicinos mokslų fakulteto dekanu patvirtintas prof. dr. Darius Šiaučiūnas. Galiausiai patvirtinta Šiaulių universiteto mokslo ir meno prorektorė. Ja tapo profesorė biomedicinos mokslų daktarė Ingrida Šaulienė.

Senatui į mokslo ir meno prorektores Šiaulių universiteto rektorius Donatas Jurgaitis teikė profesorės biomedicinos mokslų daktarės I. Šaulienės kandidatūrą. Nuo pat Šiaulių universiteto Mokslo instituto įkūrimo direktore dirbanti I. Šaulienė, rektoriaus teigimu, yra aktyvi darbuotoja.

„Labai gerai susipažinusi su universiteto strategija, kadangi dalyvavo ją rengiant, ypač trečiąją – mokslo – dalį. Ji padarė daug žingsnių, kad Mokslo institutas realiai pradėtų veikti – jau turime šio instituto pirmuosius rezultatus. I. Šaulienė yra aktyvi mokslininkė, skelbianti pakankamai solidžias mokslines publikacijas. Dar vienas svarbus dalykas: rektorius ir du prorektoriai – mūsų visų trijų  psichologinis suderinamumas ir susikalbėjimas labai aukštas. Mes sutariame ir labai greitai randame sprendimus pačiais kebliausiais ir sudėtingiausiais klausimais“, – teigė D. Jurgaitis.

Patvirtintas akademinių padalinių struktūros pertvarkos planas
Senatas taip pat svarstė Šiaulių universiteto akademinių padalinių struktūros pertvarkos planą, kurį pristatė studijų prorektorius Remigijus Bubnys. Senatoriai pritarė planui. Kaip informavo R. Bubnys, planuojama suvienyti katedras, kadangi tarp jų galimos bendradarbiavimo sritys ir naujų sričių bei programų atsiradimas.

„Pavyzdžiui, Ugdymo mokslų ir socialinės gerovės fakultete matome nišą, kad sėkmingai gali ateityje kurti naujas idėjas Socialinės gerovės studijų katedra ir Sveikatos katedra. Prašysiu Senato, kad nuo rugsėjo 1 d.  jos startuotų kaip vienas padalinys“, – sakė studijų prorektorius.

Tame pačiame fakultete yra Ugdymo sistemų ir Edukologijos ir psichologijos katedra, kurių sritys yra betarpiškai susijusios. „Jeigu nesėkmės atveju nesurinktumėme studentų į Ugdymo sistemų katedrą startuoti naujoms programoms, prašysiu Senato, kad tie du padaliniai taptų vienu. Ir Technologijų fizinių ir biomedicinos mokslų fakultete yra 6 katedros, kur atskirai išsiskaidžiusios inžinerinės studijų programos. Nuo rugsėjo visos inžinerinės studijų programos turėtų startuoti viename padalinyje“, – sakė prorektorius.

Pasak jo, šia intencija yra siekiama suvienyti pajėgas, o drauge ir mokslines idėjas į vieną padalinį. „Etatai išlieka tokie, kokius turi katedros, tiesiog etatai susivienija į vieną vietą. Taip pat atsižvelgiame į demografinę situaciją – į programas neateina jau ne toks didelis skaičius studentų, veikia ir šitas veiksnys“, – paaiškino R. Bubnys.

Į viršų