Birželio 28 dieną Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Radviliškio miesto gyventojas A. N., gimęs 1962 metais, buvo kaltinamas savo šeimos nario nužudymu. Anksčiau neteistas vyras buvo pripažintas kaltu.

Šis nusikaltimas padarytas 2015 metų gruodį, Radviliškio mieste. Bylos duomenimis, A. N. savo namuose, peiliu dūrė į pilvą savo žmonai V. N.  Nuo patirtos traumos moteris mirė įvykio vietoje.

Nagrinėjant šią baudžiamąją bylą per teismo posėdį A. N. savo kaltę pripažino ir nurodė,  kad juokais atsuko peilį į žmoną, o pastaroji tuo metu lenkėsi ir susižalojo. Vyras siūlė kviesti pagalbą į namus, bet nukentėjusioji atsisakė.

Tačiau teismo tokie parodymai neįtikino, praneša Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene Vytautas Jončas. Teisėjų kolegijos nuomone, iškeldamas tokią versiją kaltinamasis tik sau naudinga linkme pateikia subjektyvų bylos aplinkybių vertinimą. Be to, teisme ekspertas nurodė, kad  moteriai padarytas sužalojimas nėra būdingas griuviminei traumai, anot jo, turėjo būti tiesioginis poveikis, jėga, kad pažeistų pilvo sieną. Taip pat ekspertas paaiškino, jog vien laikant peilį rankoje ir juo nesmūgiuojant, o tik atsitrenkiant į peilį pilvu, nebūtų buvęs padarytas toks sužalojimas.

Teismas konstatavo, kad A. N. padarytas nusikaltimas yra įrodytas ne tik kaltinamojo, liudytojų parodymais, ekspertų išvadomis, bet ir kita byloje esančia medžiaga.

Už padarytą nusikaltimą A. N. teismas skyrė devynerių metų  laisvės atėmimo bausmę, kurią jis turės atlikti pataisos namuose.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Parengta pagal Šiaulių apygardos teismo informaciją

Į viršų