Lietuvos Aukščiausiasis Teismas antradienį atmetė buvusio Pakruojo rajono vicemero Romo Medzvecko kasacinį skundą ir pažymėjo, kad nagrinėjant šią baudžiamąją bylą esminių baudžiamojo proceso įstatymo reikalavimų pažeidimų nepadaryta, baudžiamasis įstatymas pritaikytas tinkamai.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovai informavo, kad R. Medzveckas lieka nuteistas už piktnaudžiavimą. 2015 m. lapkričio 27 d. nuosprendžiu Apeliacinis teismas jam taip pat buvo skyręs ir 170 MGL (6 400 Eur) baudą. Buvusiam vicemerui Apeliacinis teismas 3 metams paliko galioti draudimą būti išrinktam ar paskirtam į valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas. Teismo sprendimu nuteistasis turės sumokėti konfiskuotino turto (stogo dangos su priedais) vertę pinigais – daugiau kaip 11 tūkst. litų (beveik 3 300 eurų).

Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai atlikdami ikiteisminį tyrimą nustatė, kad buvęs Pakruojo vicemeras, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, siekdamas naudos sau ir kitiems asmenims, neatlyginamai iš vienos žemės ūkio bendrovės priėmė stogo dangą, kurią panaudojo gyvenamajam namui rekonstruoti.

Į viršų