Skaitytoja Rita, mėgstanti išbandyti įvairiuose žurnaluose spausdinamus receptus ir pabandžiusi mano braškių su pipirais receptą panoro dalyvauti konkurse. Ji atsiuntė braškių su česnakais mišrainės receptą. Kaip teigia Rita, mišrainė yra labai gardi ir vasariška, todėl dažnai vaišina savo svečius. Receptas skaitytojai seniai žinomas, todėl neprisimena, iš kur jis ,,atkeliavo“ į jos namus. Dauguma žmonių vengia tokių eksperimentų – mano, kad  nebus skanu, tačiau kaip pati pastebėjau, kartais visai nesuderinami produktai gali sukurti puikų skonį. Rita prasitarė, kad jos vyras į tokius eksperimentus žiūri kreivokai. Kaip ji sako, valgo, nezirzia, bet labiau mėgsta tradicinę lietuvišką virtuvę. Kai kuriuos žmones vien pavadinimas braškės su česnakais šokiruoja, bet skaitytoja visada laukia braškių sezono vien dėl šios mišrainės, tad kviečiu ir jus išbandyti šį receptą su paskutiniuoju braškių derliumi šį sezoną.

Mišrainei reikės: stiklinės virtų ryžių, 2-3 česnako skiltelių, 100 gramų fermentinio sūrio ir 10-15 didelių braškių, porą šaukštų mėgstamo majonezo, druskos.

Išvirkite ryžius ir juos atvėsinkite. Į ryžius įspauskite česnako skilteles, sutarkuoti fermentinį sūrį, supjaustykite braškes. Braškių galite naudoti ir daugiau – jos tada labiau jausis. Įberkite druskos ir išmaišykite su majonezu. Štai ir pagaminta braškių su česnakais mišrainė, skanaus!

Į viršų