Kai šašlykai atsibosta, galima išmėginti mėsainius. Juos paprastai ypač mėgsta jaunimas.

Naminių mėsainių gamybai reikės (2 porcijoms): 500 gramų jautienos faršo (neliesas, riebumas apie 20 proc.), 4 sūrio lapelių, 1 didelio svogūno, 4 bandelių, keleto salotų lapų, pomidorų, agurkų, majonezo, kečupo, garstyčių.

Susmulkinkite svogūną ir jį sumaišykite su mala mėsa. Mėsą pagardinkite druska ir pipirais bei kitais mėsos prieskoniais.

Viską gerai išmaišykite ir turimą mėsos masę padalykite į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies padarykite blyną, kurio skersmuo maždaug kaip bandelės. Gerai suspauskite, kad ji kepdama neiširtų.

Kepkite mėsainio kepsnį grilinėje keptuvėje ar lauko griliuje ant grotelių. Kol mėsa keps, pasiruoškite daržoves, pašildykite bandeles. Iškepusią mėsą dėkite ant bandelės ir nesvarbu, kas ir po ko, sluoksniuokite daržoves. Sūrį geriausia dėti šalia mėsos kepsnio, kad jis nuo karščio galėtų pasilydyti. Štai ir viskas, ragaukite naminius mėsainius, skanaus!

Į viršų