„Dalinuosi firminiu tėčio bandelių receptu. Kokia vaikystė be bandelių, purių, mielinių? Tos šeštadienio popietės, kai namuose pakvimpa cinamonu tokios mielos... Aš aš su tešla sunkiai susidraugauju, todėl pasirūpinu įdaru. Visada randu padėjėjų, kas man paruošia tešlą. Kartais  įdarbinu į svečius užsukusį tėtį, o kartais vyrą ar vaikus“, – pasakoja šiaulietė Jovita.

Bandelių tešlai pasigaminti reikės: 500 mililitrų pieno, 25 gramų šviežių mielių, 150 gramų cukraus, apie 1 kilogramą miltų, 150 gramų margarino ar sviesto, druskos.

Pirmiausia ištirpinkite mieles šiltame piene. Suberkite cukrų, druską. Persijokite pusę miltų ir juos suberkite į tešlą. Išmaišykite ir tada suberkite likusius miltus bei sudėkite minkštą sviestą. Užminkykite tešlą (minkykite ne mažiau kaip 10 min.), uždenkite ir šiltai kildinkite 30 – 40 min., kol tešla pakils dvigubai. Padalinkite tešlą į dvi dalis, nes recepto autorė siūlo išsikepti dviejų rūšių bandelių.

Cinamoninių bandelių įdaras
Iš vienos dalies iškočiokite keturkampį. Ištepkite jį minkštu sviestu ir pabarstykite gausiai cinamonu, sumaišytu su cukrumi (jeigu mėgstate, galite pabarstyti dar ir razinų ar kitų mėgiamų džiovintų vaisių, migdolų, kokosų). Suvyniokite tešlą kaip vyniotinį ir supjaustykite 3–4 cm pločio gabaliukais. Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles lankstymo „siūle“ į apačią, patepkite išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite cukrumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10– 15 min.

Antras bandelių variantas – piršteliai
Iš kitos tešlos dalies gaminame bandeles su įdaru kaip pirštelių formos. Galima daryti pirštelius, įdarytus virta mėsa, šonine ar kaip tik saldžius – į  vidų galima dėti obuolių, kriaušių ar bananų. Kitas variantas – varškė su razinomis. Autorė pabrėžia, jog svarbiausia bandeles į kepimo skardą dėti užspaustąja siūle į apačią, nes kitaip įdaras pabėgs į skardą ir bandelės neteks drėgmės.

Į viršų