Tai labai skanus tortas, kuris nustebins ne vieną „Rafaelo“ saldainių mėgėją. Esu jau ne kartą tokį gaminusi – visiems patiko.

Biskvitui: 4 kiaušinių, 200 gamų cukraus, 65 gramų aliejaus, 230 gramų miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių.

Kremui: 1 indelio kondensuoto pieno, 200 gramų kambario temperatūros sviesto, 450 gramų plakamosios grietinėlės, 60 gramų kokosų drožlių. Sulaistymui torto: 200 ml vandens ir citrinos sulčių, 1 šaukštelio cukraus.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir padidės. Plakant plona srovele supilkite aliejų, paplakti apie minutę, kad masės susijungtų. Dalimis suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišyti. Gautą masę supilkite į kepimo formą (dugną išklokite kepimo popieriumi) ir kepkite 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

Biskvitą supjaustyti į tris dalis. Kremui grietinėlę išplakite. Išplaktą grietinėlę padėkite į šaldytuvą. Kondensuotą pieną išplakite su sviestu iki purumo, kol masė pašviesės. Supilkite kokosų drožles, permaišykite ir kremą padėkite į šaldytuvą. Kai abu kremai atvės, išimkite iš šaldytuvo ir sujunkite abu kremus.  Torto sulaistymui vandenyje ištirpinkite cukrų, įspauskite citrinos sultis. Į tortinę su atsegamu šonu dėkite biskvitą, sulaistykite biskvitą, uždėkite 1/3 kremo. Uždenkite kitu biskvitu, šiek tiek paspauskite, sulaistykite ir vėl užtepkite kremu, uždėkite dar viena biskvitą, sulaistykite ir užtepkite kremu. Šiek tiek kremo pasilikite torto šonų aptepimui. Suteptą tortą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, po to išimkite iš tortinės, aptepkite torto šonus kremu ir dekoruokite.
Skanaus!

Į viršų