Tilžės gatvė – judriausia mūsų miesto gatvė, kurioje eismo įvykių pasitaiko neretai. Tačiau panašu, kad Šiaulių mieste jau pradėta spręsti juodųjų dėmių mažinimo problema. Sudaryta darbo grupė atlieka saugaus eismo situacijos analizę prie Šiaulių miesto švietimo įstaigų – bando nustatyti saugaus eismo priemonių poreikį ir ruošiasi pateikti tam tikras rekomendacijas.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Giedrė Mendoza-Herrera tikina, kad bus imtasi priemonių rekonstruoti pagrindines Šiaulių miesto sankryžas Tilžės gatvėje ir gerinti saugaus eismo kokybę prie švietimo įstaigų: „Darbo grupė jau dirba. Mes važinėjame po švietimo įstaigas ir prie kiekvienos jų apžiūrime perėjas ir įvertiname situaciją. Susidarė įspūdis, kad labiausiai reikia greičio ribojimo ženklų, reguliuojamų perėjų. Kalbant apie juodąsias dėmes, tai jos koncentruojasi Tilžės gatvėje. Tai lems kelių labai svarbių reguliuojamų sankryžų rekonstrukciją.“

G. Mendoza-Herrera tikina, kad laukia ilgas procesas, todėl rekonstrukcijos prasidės ne anksčiau kaip kitais metais. „Kol kas dar tik apžiūrime vietas. Po to vertinsime, koks yra lėšų poreikis, nustatysime prioritetus, kur pirmiausia turi būti investuojama. Šiaulių miesto savivaldybė prisidės 15 proc., bet jei matysime, kad poreikis bus didesnis, gal būt miesto savivaldybės prisidėjimas išaugs. Švietimo įstaigų yra 76, tačiau ne visos turi tokį poreikį, kitų problemos bus išspręstos iš „Urban“ programos lėšų.“

Taigi, rekonstruojamos bus pagrindinės Tilžės gatvės sankryžos ir prie švietimo įstaigų esančios perėjos. Tai orientuota į juodųjų dėmių mažinimą, bus statomi greičio ribojimo ženklai, kelio ženklai, gerinamas apšvietimas.

Prognozuojama, kad artimiausiais metais rekonstruojamos turėtų būti Gegužių–Tilžės, Gegužių–Statybininkų, Tilžės–Statybininkų, Tilžės–Pramonės gatvių sankryžos. Tikėtina, kad atsiras papildomas juostų skaičius, rodyklės į kairę, saugumo salelės pėstiesiems. Šiai priemonei įgyvendinti finansavimas skiriamas iš ES Regioninės plėtros fondo priemonės, kuri yra administruojama Susisiekimo ministerijos. Preliminari finansavimo suma – apie 700 tūkstančių eurų.

Į viršų