Nenorintys naudotis viešojo transporto teikiamomis paslaugomis renkasi patogesnį keliavimo būdą ir vairuoja automobilius. Prieš įsigydami nuosavą transporto priemonę, kiekvienas turime tam tikrus kriterijus, kuriais vadovaujamės ieškodami sau tinkamo. Daugiau žinantys kreipia dėmesį į techninius niuansus, turintys mažiau žinių apie automobilius, kreipiasi pagalbos į labiau nusimanančius. Šiandien nusprendėme pakalbinti vairuojančius Šiaulių miesto žmones ir pasiteirauti, kur ir kaip jie įsigijo savo automobilį.

Aurimas: „Automobilio ieškočiau internetu“
–  Šitas automobilis yra ne mano, o tėčio. Vairuoju jau ketverius metus, tad planuodamas įsigyti savo automobilį pirmiausia ieškočiau jo specializuotose internetinėse svetainėse. Nieko neradęs greičiausiai važiuočiau į turgų. Pirkdamas automobilį labiausiai dėmesį kreipčiau į automobilio ratus, variklio tūrį ir galingumą.

Rūta: „Įsigijau lizingu iš vieno salono sostinėje“
– Automobilį įsigijau lizingu. Jis nebuvo visai naujas. Kol baigiasi draudimas, užsienio firmos kurį laiką su jais važinėjasi, o po to jie yra parduodami, todėl ir kaina buvo mažesnė negu naujo automobilio. Prieš pirkdamas žinojau, kad man reikia mažos mašinos važinėjimui mieste. Dabar juo važinėju jau 7 metus.

Algimantas: „Automobilis tarnauja jau 24 metus“
– Automobilį pirkau labai seniai – prieš 24 metus Panevėžyje esančiame turguje. Iki pat šiol važinėju su tuo pačiu, didelių problemų nekyla. Tuomet dėmesį kreipiau į automobilio išvaizdą, į tai, kiek kilometrų su juo jau buvo nuvažiuota.

Zita: „Įsigijau viename Šiaulių servise prieš trejus metus“
– Savo automobilį pirkau viename servise Šiauliuose prieš trejus metus. Rinkausi labai moteriškai – į tą servisą nuėjau du kartus ir paklausiau ten buvusio pardavėjo, kokį automobilį įsigytų pats. Jis parodė į šitą ir pasakė, kad jei jo niekas nenupirks, automobilį veš į užsienį. Daugiau abejonių nebeturėjau.

Boleslovas: „Automobilį įsigijau vienoje aikštelėje“
– Automobilį įsigijau prieš dvejus metus Šiauliuose, vienoje pietinio rajono aikštelėje. Kadangi pardavėją pažinojau nuo tada, kai jis buvo labai mažas, dėmesį kreipiau į jo teikiamas rekomendacijas.

Indrė: „Automobilį parsigabenome iš užsienio“
– Šį automobilį įsigijome prieš kelerius metus, jis nebuvo naujas. Vienas pažįstamas jį „parvarė“ iš užsienio. Šeimoje dažnai pasikalbame apie automobilius, taigi prieš pirkdami dabartinį su vyru tarėmės, kad tiktų ir jam, ir man. Žinojome, kad ieškome universalo – šeimos automobilio. Esame labai patenkinti.

 

Į viršų