Ketvirtadienio ankstų rytą Respublikinės Šiaulių ligoninės chirurgijos korpuso konferencijų salėje vyko neeilinis gamybinis pasitarimas, kurio metu pristatyti jauni gydytojai, šiais metais pradėję nelengvą gydytojo darbą ligoninėje, bei atsisveikinta su tais, kurie nusprendė, jog jau verti garbingo poilsio.

Net  dešimt  šiais metais Vilniaus universiteto medicinos fakultete bei Lietuvos sveikatos mokslų universitete gydytojų diplomus įgijusių gydytojų rezidentų savo pirmąja darboviete pasirinko Respublikinę Šiaulių ligoninę. Ligoninės medicinos direktorė, laikinai einanti generalinio direktoriaus pareigas, Vaiva Makštutienė pasveikino jaunuosius gydytojus ir palinkėjo jiems sėkmės nelengvame jų pasirinktame kelyje. Jaunuosius medikus pasveikino ir skyrių vedėjai.

Gydytojų gretas papildė: Konsultacijų poliklinikos gydytoja endokrinologė Vilija Guntaitė,  Chirurgijos reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus gydytoja anesteziologė-reanimatologė Laura Jovaišė, Suaugusiųjų infekcinių ligų skyriaus infekcinių ligų gydytoja Zinaida Kovaliova, Radiologijos-endoskopijų skyriaus radiologas Kęstutis Matulas, Psichiatrijos klinikos Ūmių būsenų skyriaus psichiatrė Akvilė Stankevičiūtė, Širdies ir kraujagyslių centro kardiologės Dovilė Šeikytė  ir Viktorija Šiurkaitė, Onkologijos klinikos Konsultacijų poliklinikos onkologė radioterapeutė Saulė Taubienė,  Ausų, nosies, gerklės ligų skyriaus ototrinolaringologas Paulius Vaičiulis, Vaikų chirurgijos, Ortopedijos ir traumatologijos centro vaikų chirurgė Idilė Vansevičienė ir Evelina Klepšytė-Janauskienė, šiuo metu auginanti atžalą.

Jaunuosius kolegas pasveikino ir skyrių, kurių jėgas papildė jaunimas, vadovai. Ypač jauna kolege V. Guntaite džiaugėsi Konsultacijų poliklinikos vedėjas Antanas Lukošaitis, nes nepamena, kada paskutinį kartą į kolektyvą buvo atėjęs jaunas konsultantas. Sveikino jaunas koleges ir Širdies ir kraujagyslių centro vadovė dr. doc. Jurgita Plisienė. Džiaugtis yra kuo, nes šiame skyriuje įsidarbino net dvi jaunos ir perspektyvios specialistės.

Respublikinės Šiaulių ligoninė išgyvena ir atsisveikinimų metą. Neseniai į užtarnautą poilsį išėjo Onkologijos klinikos direktorė Rasutė Rezgienė, kurios pareigas laikinai perėmė onkologas-chemoterapeutas Leonidas Gatijatulinas. Gėlėmis bei padėkos raštais į užtarnautą poilsį išlydėti ligoninės veteranai. Vienas jų Gastroenterologijos skyriaus vedėjas Valdimaras Svalbonas, nusprendęs ir toliau dirbti gydytoju, nes vedėjo pareigos, pasak jo, prideda tik rūpesčių ir priekaištų. Šiuo metu laikinai skyriaus vedėjo pareigas vykdo gastroenterologė Gitana Acutė. Atsisveikino medikai ir su Kardiologinės reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vedėju Viktoru Skromovu, kurio pareigas perėmė prieš metus ligoninėje pradėjęs dirbti anesteziologas-reanimatologas Andrius Bubliauskas. 

Į viršų