Siūloma leisti vairuotojams vežiotis tik asmens tapatybės dokumentą, atsisakant prievolės turėti kitus. Tokioms įstatymo pataisoms pritarė Vyriausybė.

Priėmus įstatymo pataisas, vairuotojai taip pat neprivalėtų turėti ir tikrinančio pareigūno reikalavimu pateikti privalomosios techninės apžiūros dokumento ir transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo liudijimo (poliso). Remiantis siūlomais įstatymo pakeitimais, tikrinančiam pareigūnui užteks pateikti tik savo asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, pagal kurį (taip pat pagal motorinės transporto priemonės valstybinio numerio ženklus) tikrinantis pareigūnas visą reikiamą informaciją gaus iš Transporto priemonių civilinės atsakomybės privalomojo draudimo duomenų bazės, Centralizuotos techninės apžiūros duomenų bazės, Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registro ir Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių vairuotojų registro. Visų įstatymų pataisų projektai bus teikiami svarstyti Seime.

Šiauliečiai tokį siūlymą vertina teigiamai ir sako, kad įstatymo pakeitimas vairuotojams būtų naudingas.

Viktoras: „Siūlymas labai geras“
– Siūlymą vertinu teigiamai. Manau, kad sumažinus privalomų vežiotis dokumentų skaičių, vairuotojams bus patogiau. Juo labiau kad šiandien visi policininkai yra kompiuterizuoti. Jiems tereikia asmens kodo ir jie viską savo ekrane mato: kiek kartų esi baustas, ar turi teisę vairuoti ir t. t. Todėl aš tik už tai, kad nebereikėtų vežiotis visų dokumentų, be tų popierių tikrai lengviau gyventi.

Salomėja: „Aš esu už“
– Visada vežuosi visus dokumentus, tačiau kartais atsitinka ir taip, kad pamirštu. Todėl jeigu Seimas šį siūlymą priims, bus labai gerai. Be to, manau, kad tai tik formalumas, nes policija vis tiek turi tą aparatūrą, kur gali patikrinti, ar žmogus turi teises, ar ne. Taip pat galbūt reikėtų skaitmenizuoti draudimo lapus, kad jų nebereikėtų spausdinti. Šiais laikais, jau viskas turėtų būti skaitmenizuota.

Domas: „Tai labai geras pasiūlymas“
– Būna, kad žmonės skuba ir dokumentus pamiršta ir už tai nereikėtų jų bausti. Juk visus dokumentus elektroninėje erdvėje nesunku surasti. Nesuprantu, kodėl policininkai skundžiasi, kad tai užims daug laiko, iš tiesų patikrinimui užtenka kelių minučių. Tikrai nepatogu tą šūsnį dokumentų visada vežiotis.

Armandas: „Siūlymą vertinu teigiamai“
– Dabar, kai nepasiimi kai kurių dokumentų, tai sukelia daug problemų, už kurias gali patekti administracinėn atsakomybėn. Prisipažinsiu, kad ir man yra tekę pamiršti kai kuriuos dokumentus. Todėl būtų labai gerai, jeigu Seimas pritartų siūlymui vežiotis tik vieną tapatybę liudijantį dokumentą.

Airidas: „Tikrai neprieštaraučiau“
– Toks siūlymas labai geras, tačiau mane labiau erzina prasta pareigūnų nuotaika. Jie turėtų vykdyti prevenciją, o ne vien bausti. Kartais jie randa prie ko prikibti. Pats atsidūriau tokioje situacijoje, kai mano šviesūs akiniai buvo sulūžę, todėl važiuodamas tamsiu paros metu pasinaudojau tamsiais. Tačiau policijos pareigūnai mane iš karto sustabdė ir užuot pasiteiravę, kodėl esu su tamsiais, nemandagiai rėžė: „Ar saulė labai šviečia?“ Tai rodo etiketo stoką. Manau, kad jų mentalitetas turėtų keistis.

Zenonas: „Tai nereikšminga smulkmena“
– Manau, kad tai nereikšminga smulkmena, juk vis tiek reikės turėti bent vieną dokumentą. Man jokio skirtumo, kokius dokumentus vežiotis, vis tiek jie visada yra mano mašinoje. Tai tikrai dėl to nepajausčiau jokio skirtumo. Man atrodo, kad būtų daugiau naudos, jeigu kelius sutvarkytų, kad kaimuose juos asfaltuotų, tada nebūtų dulkių ir mašina nesigadintų.

Į viršų